Gradina Zoologica din Viena

2
2724
Gradina Zoologica

Toate animalutele pamantului sa vina la mine!! Daca nu, merg eu la ele!? Asa ca, in ultima si cea mai frumoasa zi din vacanta la Viena, m-am dus la Gradina Zoologica Schönbrunn. Nu prea sunt eu adepta animalelor in captivitate, dar la Gradina Zoologica din Viena animalutele chiar o duc bine. Aceasta este situata langa renumitul palat Schönbrun si este cea mai veche gradina zoologica. Se intinde pe o suprafata imensa, iar animalele, desi in captivitate, traiesc in medii generoase amenajate cat mai apropiat de habitatul lor natural, atat in spatii deschise cat si inchise.

M-am plimbat aproximativ 3 ore. Am vazut sute de specii de animale, de la tigru siberian si hipopotam, pana la elefant, flamingo si pinguini. E adevarat ca eu nu am fost foarte, foarte surprinsa de ce am vazut, nu pentru ca nu mi-a placut, ci pentru ca multe dintre animalutele de acolo mi-erau familiare de la circ unde am lucrat cativa ani buni. Placerea a constat acum in a le vedea oarecum libere, in natura, in spatii mari amenajate astfel incat sa aiba confortul necesar.

Cred ca am vazut toata fauna posibila a lumii. ? Mi-au placut in special hipopotamii care se jucau in apa, lupii albi, pasarile flamingo, rinocerul si doua vidre jucause si simpatice cu care am si comunicat.??

Experienta cea mai interesanta a fost grota liliecilor unde acestia zburau in voie. Trebuia sa mergem linistiti, fara sa facem zgomot. Toata lumea  isi acoperise parul. Mie mi-a placut maxim zborul lor atat de precis si atat de aproape de fetele noastre. ?

O sa radeti, dar cred ca cel mai mult m-au impresionat furnicile. ?
Le puteam observa cum, intr-un mod extrem de bine organizat, luau si carau mici fragmente de frunze dintr-un loc amenajat si le transportau de-a lungul unui cilindru lung de cativa metri pana la musuroiul lor. Asta da exemplu de munca si harnicie! ?

Mi-a parut rau ca nu am reusit sa vad ursuletii panda. Am revenit la ei si la plecare, dar tot nu i-am vazut. Erau bagati in culcusul lor. ?

Exista si la Gradina Zoologica de aici o sectiune cu acvarii unde am admirat pentru a doua oara specii de vietati acvatice. Aici m-a hipnotizat inotul gratios si linistit al unei meduze si m-am jucat cu un peste mare in tunelul acvatic (doar eu m-am jucat cu el, ca el nici nu m-a bagat in seama).

Ar fi multe de povestit, despre iepurasi sau despre zebre, despre ursul polar sau pinguinii atat de simpatici! Dar cel mai bine e sa va las sa vedeti niste poze si niste filmulete pe care le-am facut acolo.

Enjoy! ?????

See you next time!

??

Citeste si despre: Haus des Meeres – Acvariul din Viena

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ