Haus des Meeres – Acvariul din Viena

0
3624
Haus des Meeres

Va spuneam in articolul despre Viena (Craciun la Viena) ca in una din zile am ajuns si la marele Acvariu – Haus des Meeres (Casa Marii). Cladirea este impresionanta, pe 11 nivele, la ultimul aflandu-se o cafenea ce are o priveliste panoramica asupra orasului.

Acvariul este situat in parcul Esterhazy si gazduieste zeci de mii de specii acvatice: pesti tropicali, de apa dulce, din Marea Mediterana si multi, multi altii. Exista un bazin impresionant, de 300.000 de litri, unde inoata in voie rechini albi, rechini negri, multe alte specii de pesti, plus o broasca testoasa uriasa.

La etajul 10 din Haus des Meeres exista un alt acvariu impresionant, de aproximativ 150.000 de litri, unde am putut admira rechini ciocan.

In Casa de la Tropice am dat peste o gramada de pasari interesante, cu un colorit deosebit si multe maimute mici si fâsnete care se apropiau foarte mult de noi. Mi s-a parut foarte interesant faptul ca, desi au libertate in intreaga cladire, nu-si parasesc habitatul. Ele stiu ca acolo este casa lor si nu merg mai departe de atat nici macar din curiozitate.

Exista si o sectiune cu crocodili si una cu tot felul de reptile, tarantule, serpi veninosi, serpi gigantici si chiar furnici!

Cred ca cel mai mult timp l-am petrecut la acvariul situat chiar la intrare unde erau niste pesti blanzi si prietenosi pe care ii puteai mangaia in voie. A fost terapie curata! ☺️ La fel de simpatici au fost si pestisorii Garra Rufa, sau pestii „doctori” cum li se mai spune, care veneau imediat la mana ta pentru a se hrani cu pielea moarta. M-au gadilat maxim! ?

Nu mai lungesc vorba, va las aici cateva poze si filmulete simpatice! ???

Citeste si despre: Gradina Zoologica din Viena

LĂSAȚI UN MESAJ