Mic dejun la Budapesta

0
2245
Mic dejun la Budapesta

Anul acesta am ales sa fac Craciunul la Viena. De fapt nu am pornit de la ideea de a sarbatori in mod special Craciunul in Austria, ci mai de graba de a-mi face o mica vacanta pe meleaguri straine. Si cum este foarte la moda de sarbatori sa te plimbi pe strazile vieneze pline de luminite si prin targurile de Craciun burdusite de suveniruri si bunatati, am decis sa petrec si eu cateva zile pe aici.
Am calatorit cu masina ca sa ne putem plimba mai mult si pentru a face si o oprire in Ungaria, la Budapesta.

Am ajuns aici dupa masa, am avut o noapte de cazare, iar dimineata, dupa mic dejun, am reluat drumul catre Viena.

Frumos si maiestuos oras, Budapesta! Este considerata una dintre cele mai frumoase capitale europene si chiar pe buna dreptate! Recunosc ca m-a impresionat foarte tare! Strazi ample, cladiri uriase, arhitectura deosebita! Constructiile sunt realizate in stil baroc, neoclasic, eclectic si art nouveau, care sa impace toate gusturile.

Cred ca m-am plimbat pe strazile Budapestei ore in sir, dar, pentru ca era deja seara si frig, nu puteam sa admir in voie toate cladirile, muzeele, parcurile… De o plimbare cu vaporasul pe Dunare nici nu se punea problema. ?

Chiar si asa, in promenada mea la galop, am reusit sa imi clatesc ochii cu imaginea unor peisaje si cladiri superbe:

  • Parlamentul – care trebuie vazut si seara pentru ca este luminat deosebit
  • Biblioteca Nationala
  • Gara Keleti (Gara de Est) – cu o fatada impresionanta de zeci de metri
  • Cele noua poduri peste Dunare
  • Piata Vorosmarty – situata chiar in centrul orasului, un loc mereu foarte aglomerat
  • Basilica Sf. Stefan – cea mai mare biserica din Budapesta
  • Hotelul Boscolo – renumit in intreaga Europa, o adevarata opera de arta; atractia acestuia este cafeneaua „New York”, un spatiu ticsit de fresce si coloane de stuc aurite, unde poti bea linistit un ceai aromat pe muzica live cantata la pian.


A doua zi de dimineata am luat micul dejun la o cafenea din centrul orasului. Inainte de plecare am tras o singura concluzie: ca trebuie neaparat sa revin in Budapesta pentru cateva zile pe timp de vara, cand voi putea face un tur complet al orasului. Sunt atatea de vazut!

LĂSAȚI UN MESAJ