MMA sau isteria premiilor muzicale

0
2627
MMA

Pe 15 septembrie, si asa cum se intampla in fiecare an in preajma acestei date, a avut loc marele eveniment MMA, adica Media Music Awards. MMA este cea mai mare gala de premii muzicale din Romania si este vorba de singurele premii muzicale din lume care se bazeaza pe difuzarile de la radio si tv.

Evenimentul s-a produs in Piata Mare din Sibiu, oras desemnat in 2007 Capitala Culturala Europeana, si a fost sustinut de Media Forest, institutie ce se ocupa cu monitorizarea canalelor media din Romania (tv, radio, internet). Spectacolul, pentru care s-au adunat zeci de mii de oameni, a durat aproximativ 4 ore, timp in care cei mai renumiti artisti de la noi au urcat pe scena pentru a-si sustine recitalul si, dupa caz, pentru a-si ridica trofeele castigate.

Media Music Awards 2016

Obisnuiam sa particip in fiecare an. Anul trecut nu am fost prezenta, asa ca anul asta nu am ezitat sa accept invitatia de a fi iar pe scena alaturi de doi dintre numerosii artisti autohtoni: Lidia Buble si Dorian Popa. Am performat alaturi de alti dansatori, colegi de breasla cum s-ar spune.

Media Music Awards 2016Vazut din afara show-ul MMA este un spectacol pe cinste: scena mare, lumini, muzica buna, spectacole de dans si un covor verde unde artistii defileaza in tinutele lor spectaculoase inainte de a urca pe scena. La prima vedere ai spune ca totul se rezuma la blițuri, zambete si sampanie! Ei bine lucrurile nu stau chiar asa. Ceea ce se intampla in spatele scenei si in zilele premergatoare evenimentului este mult mai complex si solicitant si stim doar noi, cei implicati in mod direct. Tot ce se creeaza pe scena presupune ore intregi de repetitii si de organizare, adica de munca.

Dupa cele 5 ore petrecute pe drum am ajuns in Sibiu unde a trebuit sa mergem direct la scena pentru repetitii. Acolo totul se intampla la foc automat, aveam doar cateva minute la dispozitie pentru a efectua un amplasament corect adaptat la spatiul si forma scenei. Repetitiile au continuat si in spatele scenei pentru a mai corecta sau regla diferite aspecte, mai ales ca recuzita pentru unul din show-uri a fost gata cu o zi inainte. Intr-un final am reusit sa ajungem la masa si la cazare.
Media Music Awards 2016A doua zi, chiar in ziua evenimentului, lucrurile s-au complicat si mai tare. Dupa a doua tura de repetitii la scena, a trebuit sa ne organizam la machiaj si la par. Coafurile noastre ar fi durat ore intregi avand in vedere ca existau doar doua ondulatoare pentru 12 fete care aveau nevoie de cel mai cret par. ? Avand doua momente diferite alaturi de doi artisti, automat existau doua variante de costume si de look. Cam care este probabilitatea ca, dintre zeci de artisti, cei doi cu care performezi sa urmeze unul dupa altul pe scena?! Cu alte cuvinte aveam 3 minute la dispozitie in care sa schimb costumatia, sa dau o peruca jos si sa fiu gata pentru urmatorul moment. Nici nu mai conta ca trebuia sa-mi schimb tinuta fix langa scena in vazul tuturor. (Nu ar fi fost pentru prima oara, a existat un an in care in cadrul acestui eveniment m-am schimbat chiar pe scena ?) Deja ma pregatisem psihic pentru asta, noroc ca intr-un final, la insistentele artistilor, s-a produs un decalaj intre prestatiile lor si am avut timp suficient pentru schimbare si pregatire.

Pana la urma, desi trecuti prin ceva emotii si stres atat eu cat si multi dintre colegii mei, show-urile au fost reusite si incununate cu succes. Totul e bine cand se termina cu bine!Media Music Awards 2016

Media Music Awards 2016Media Music Awards 2016 Nu toata lumea cunoaste aceste aspecte. Spectatorii nu stiu ce implica un eveniment de asemenea anvergura. Vazut din afara totul e minunat, dar in spate exista multe ore de munca, stres si probleme legate de organizare. Lucrurile s-ar fi desfasurat mult mai lejer daca ar fi fost toate bine puse la punct si, mai ales, din timp. Regret sa vad ca de la an la an, desi asteptarile si pretentiile sunt mai mari, organizarea si implicarea lasa de dorit. Si cum romanul face din r**** bici, in final toate se incheie cu bine: stralucire pe scena, show-uri deosebite, costume frumoase, premii castigate, aplauze si toata lumea multumita povestind despre asta la after party. Da, asa cum se intampla in fiecare an la MMA, la finalul evenimentului artistii se aduna la o petrecere special organizata cu aceasta ocazie (de unde nu va pot pune la dispozitie fotografii.. hahaha! ?

Ce inseamna pentru mine MMA? Vibratia scenei, energie, spectacol, dragoste si pasiune pentru muzica si dans, bucuria reintalnirii cu atatia oameni frumosi si talentati. Si toate astea ma fac de fiecare data sa trec peste problemele si inconvenientele din spatele scenei…

Sa ne auzim cu bine si de la MMA 2017, zic!..Media Music Awards 2016

Media Music Awards 2016 Media Music Awards 2016 Media Music Awards 2016Media Music Awards 2016Media Music Awards 2016Media Music Awards 2016Media Music Awards 2016

LĂSAȚI UN MESAJ