Vicenza – parfum de istorie cu note romantice

0
1791
Vicenza

Liniste, romantism, putina melancolie si amprenta unor valori din vechime, cam asta simti si vezi cand ajungi in Vicenza. Am fost aici pentru mai putin de doua zile, mai mult cu treaba, dar am reusit sa valorific la maxim tot timpul liber avut la dispozitie.

Vicenza este un orasel situat in nordul Italiei, in regiunea Veneto, la 60 de km distanta de Venezia si la 200 de km distanta de Milano si este capitala provinciei cu acelasi nume.
Centrul vechi istoric al orasului a fost inscris in 1994 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Vicenza are un sector industrial activ prin fabricile de haine si bijuterii. De 3 ori pe an, in ianuarie, iunie si septembrie, are loc aici Expozitia de Aur, faimoasa la nivel mondial.

Ajunsa aici, am simtit imediat farmecul unui orasel mic, pitoresc ce are toate calitatile si avantajele unui oras mare. Cu o arhitectura ce poarta semnatura lui Palladio (arhitect medieval ce si-a pus amprenta pe numeroase din cladirile Vicenzei), orasul este plin de spatii si constructii cu balcoane si fatade pline de flori si verdeata, emanand istorie si un farmec aparte.

Piazza dei Signori – punctul cel mai de impact din centrul vechi al Vicenzei. Este locul ideal pentru relaxare la o cafea sau o inghetata „de la mama ei”.

Vicenta - parfum de istorie

Basilica Palladiana – una din creatiile arhitectului Palladio, cladire impunatoare ce domina Piazza dei Signori. Basillica este o uriasa constructie medievala ce adaposteste diverse galerii, magazine si restaurante.

Basilica lui Palladio

Teatro Olimpico – cel mai vechi teatru acoperit din Europa, inca functional, o adevarata capodopera arhitecturala.

Teatro Olimpico

Museo Civico Pinacoteca – muzeu situat vizavi de teatrul Olimpico ce cuprinde o bogata colectie de lucrari medievale si renascentiste ale unor pictori vicentini si venezieni.

img_3616

Santa Corona – cea mai importanta biserica din oras, renumita mai ales pentru gazduirea faimoasei lucrari a lui Giovanni Bellini „Botezul lui Hristos”.

Santa Corona


Plimbarea nu mi-a fost oprita decat pentru cateva minute, din cauza unei ploi, dar am profitat de acest lucru si am intrat intr-o cafenea unde am avut placerea sa cunosc angajati romani ce lucrau acolo de ani buni. Erau linistiti, senini si prietenosi.

Cand simti nevoia de cateva zile de relaxare in strainatate, dar preferi sa alegi altceva decat un oras mare si aglomerat din Europa, iti recomand Vicenza, cu atat mai mult daca vii in cuplu sau pur si simplu singur…

Vicenza, Italia

Vicenza

Vicenza

Vicenta Vicenza, note romantice Vicenza, parfum de istorie Vicenza, oras de poveste

LĂSAȚI UN MESAJ